В Україні почали працювати нові карантинні обмеження

Сьогодні, 20 вересня, в Україні почали працювати нові карантинні обмеження. Вони передбачають, що у разі посилення карантину вакциновані люди зможуть працювати у сфері послуг, а також відвідувати культурні та розважальні заходи.

Зміни стосуватимуться і роботи навчальних закладів. Зокрема, у жовтій зоні епіднебезпеки дитсадки, школи та виші зможуть працювати у очному форматі лише якщо від коронавірусу вакцинувалися не менше 80% їхнього персоналу, а у червоній зоні епіднебезпеки — якщо прищепилися 100% персоналу. А якщо ні, то навчальні заклади будуть змушені перейти на дистанційну роботу.

Зазначимо, що на сьогодні всі області України знаходяться у зеленій зоні епіднебезпеки. Це означає, що поки що жорсткі правила в регіонах не діють.

Незважаючи на це, згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров’я України, в країні погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Зокрема, в Україні перевищено показник госпіталізації. Він становить 50,7%.

Щодо Запорізької області, то на сьогодні в регіоні значно перевищено рівень захворюваності на коронавірус. Він становить 134 на 100 тис. населення за норми 75 на 100 тис. населення.

Нагадаємо, що за останню добу в Запорізькій області виявили 122 нових випадків коронавірусу. 5 пацієнтів із Запоріжжя померли.

Автор: Аксенова Мария

Сейчас обсуждают

Читайте также