Корисні статті

Комплексне професійне чищення зубів: етапи процедури

Грамотна гігієна ротової порожнини не обмежується ванною кімнатою — це знає кожна людина, яка поважає своє здоров’я.

Крім використання пасти, нитки, полоскання та жуйки, стоматологи рекомендують мінімум раз на рік відвідувати лікаря для професійного чищення зубів. Процедура доступна у кожній стоматології Запоріжжя, варто лише вибрати найкомфортнішу за адресою чи відгуками.

Наскільки це необхідно?

Карієс, пульпіт, захворювання ясен та інші проблеми із зубами – частий наслідок недостатньої гігієни. Частинки їжі та бактерії формують зубний наліт, який перетворюється на камінь. Якщо з нальотом може впоратися звичайна зубна щітка, то камінь зможе прибрати лише стоматолог за допомогою сучасного ультразвукового апарату.
Такі утворення на емалі призводять до запальних процесів, невчасне лікування яких загрожує втратою зуба.

Чи потрібне професійне чищення зубів дітям?

Безперечно потрібне, адже своєчасна гігієна молочних зубів продовжує їх здоровий стан до появи корінних. Дитячі стоматології в Запоріжжі розраховані на делікатну та кваліфіковану допомогу найменшим пацієнтам.

Профілактика дешевша за протезування

Відомо, що відшкодуванням втрачених зубів займаються лікарі-ортопеди, а також імплантологи у сімейних стоматологіях Запоріжжя. Відповідний метод підбирається вже в кріслі у спеціалістів. До них пацієнти звертаються у безповоротних випадках, отримуючи консультацію щодо запобігання повторним ситуаціям. Першою порадою досвідченого стоматолога-протезиста буде грамотна та регулярна гігієна порожнини рота.

Послуга огляду та чищення зубів 1-2 рази на рік у стоматолога обійдеться мінімум удвічі дешевше за протезування і в 4 рази – імплантації. Лікування у міській стоматології Запоріжжя розраховується на меншу вартість.

Чи буде боляче?

Дослідження показують, що відповідь завжди індивідуальна. Ступінь больових відчуттів залежить від стану зубів, і навіть від особливостей організму кожного пацієнта. Кожного разу професійні стоматологи зможуть мінімізувати дискомфорт від процедури шляхом використання сучасного обладнання та анестезії. Для пошуку оптимальної клініки просто впишіть у пошуковий рядок – стоматологія Запоріжжя ціни або стоматологія Запоріжжя відгуки – підібравши оптимальний варіант за вашим запитом. Також, усі стоматології в Запоріжжі зібрані на нашому сайті у розділі «Компанії».

Етапи професійного чищення зубів

Як правило, процедура проходить у три основні етапи після попередньої діагностики:

  1. 1. Велика робота, під час якої лікар видаляє зубний камінь. Впоратися із затверділим нальотом стоматологу допомагає ультразвуковий апарат. Імпульсами він розбиває зубний камінь, не ушкоджуючи свою емаль.
  2. 2. Пильна робота системою Air Flow. Це піскоструминний апарат, який видаляє пігментні плями та м’який наліт сильним тиском води з порошковою домішкою. Незважаючи на свою ефективність, цей етап залишає всюди дрібні крупиці соди та солі.
  3. 3.Полірувальна робота. На емаль наноситься спеціальна зубна паста, яка не тільки закріплює отриманий від чищення результат, а й запобігає появі нальоту ще кілька годин. В результаті полірування поверхня зуба стає гладкою, що не дозволяє залишкам їжі відкладатися на емалі.

Після процедури стоматологи рекомендують декілька годин не вживати в їжу продуктів, що фарбують, а також утриматися від куріння.

Також обов’язковою рекомендацією лікаря буде зміна зубної щітки. Досвідчений стоматолог порадить потрібний ступінь жорсткості щетини, що підходить під стан ясен пацієнта.

Автор: Кирилл Мартынов