СБУ у Запоріжжі викрили групу медпрацівників, які за гроші оформляли фіктивні висновки ВЛК

Співробітники СБУ, спільно зі слідчими Запорізького РУП ГУНП та працівниками окружної прокуратури викрили злочинну групу, до складу якої входили ексмедпрацівниця та лікарі одного з медичних закладів Запоріжжя. Вони організували видачу чоловікам призовного віку фіктивних висновків про інвалідність та непридатність до військової служби.

За свої послуги вони отримували грошову винагороду у сумі від 3 до 5 тисяч доларів. Приводом для затримання стала передача медпрацівникам 1900 доларів хабара від чергового замовника. Саме на ній їх і взяли співробітники поліції та СБУ. Наразі відомо про більше 50 випадків оформлення фіктивних висновків ВЛК.

Медичні працівники оформляли підроблені висновки ВЛК за значні суми

Гроші, вилучені під час обшуку

У медичній установі та помешканнях організаторів правоохоронці одночасно провели більше 9 обшуків, під час яких було вилучені грошові знаки різних країн (серед них купюри, що передавались у якості хабара)., банківські карти, копії особистих документів клієнтів, медичні довідки, чорнові записи, бланки висновків ВЛК, на яких видно ознаки підробки. Загальна сума вилучених коштів у гривневому еквіваленті склала понад 2 мільйони.

Наразі ексмедпрацівниці, яка «допомагала» із оформленням фіктивної інвалідності, повідомлено про підозру за ст. 369-2 ч. 3 КК України (Одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). До суду її будуть тримати під вартою. Розслідування, яке має на меті викрити усіх причетних осіб, триває.

У Запоріжжі розкрита група медпрацівників, що займалася виготовленням фіктивних медичних висновків

Затримання ексмедпрацівниці у Запоріжжі

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також