У дитячій лікарні №5 Запоріжжя планують побудувати сонячну електростанцію

Щоб покращити енергоефективність дитячої лікарні № 5, міська рада хоче обладнати медичний заклад новою сонячною електростанцією. Реалізація цього проєкту була б неможливою без допомоги чеській громадській організації з м. Брно NESEHNUTÍ та українській громадській організації з міста Рівне «Екоклуб».

Чеські благодійники проводять у себе на батьківщині акцію «Сонце для України», в рамках якої планують зібрати мільйон чеських крон і направити їх в Запоріжжя на будівництво сонячної електростанції в комунальному некомерційному підприємстві «Міська дитяча лікарня № 5». Наразі вже вдалося зібрати 648 083 чеських крон, що еквівалентно 1 173 794 гривень.

До всього, NESEHNUTÍ пожертвували лікарні 93 сонячні панелі. Вони вже доставлені у медичний заклад. Загальна потужність панел складає 43 кВт. За планом сонячна електростанція буде додатково оснащена акумуляторами.

За сприянням фахівців рівненського «Екоклубу» наразі вже розпочата розробка технічної документації, яка буде покладена в основу проєкту та подальших робіт по будові нової гібридної електростанції.

 

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також