Епідемічна ситуація в Запоріжжі в період з 6 по 13 вересня

Зі слів Володимира Хомутова, завідувача Запорізького відділу Запорізького обласного ЦКПХ, в період з 6 по 13 вересня поточного року в місті було зафіксовано 109 випадків інфекційних захворювань. При цьому у 69 хворих з діареєю були взяті аналізи на холеру. У 43 людей діагностовано гострі кишкові інфекції, у трьох з них – сальмонельоз. 33 дорослих мешканців міста та 3 дитини отримали медичну допомогу у зв’язку з ушкодженнями, завданими тваринами. Одна людина – через укус кліща.

3 18 проб води, взятих в Дніпрі, 13 містили відхилення по мікробіологічним показникам. Проби, які були взяті з водорозподільчої мережі, відхилень по цім показникам не мали. В одній з 24 проб питної води відмічались перевищення деяких санітарно-хімічних показників.

До всього на перехрестях пр. Металургів і вул. Верхня та пр. Металургів і вул. Б.Хмельницького фахівці Запорізького обласного ЦКПХ зафіксували перевищення допустимого рівня непостійного (транспортного) шуму. Усього за тиждень вони зробили 14 таких вимірів у різних куточках міста.

Жодного випадку хвороби Лайма, дизентерії, черевного тифу та холери не зареєстровано.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також