З 1 жовтня в Україні будуть лише електронні лікарняні

Наразі більшість медустанов уже підключилися до системи оформлення електронних листків непрацездатності. Ця система дозволить викорінити корупцію під час оформлення лікарняних.
Про це пише в Telegram голова комітету ВР з питань охорони здоров’я, нардеп «СН» Михайло Радуцький, інформує Цензор.НЕТ.

«На виплату лікарняних Фонд соціального страхування України витрачає величезні кошти. За вісім місяців цього року отримано для виплат листків непрацездатності на суму майже 10 млрд грн. Співробітники Фонду фізично здатні перевірити не більше 10% лікарняних. Тому «індустрія» продажу фіктивних листків в Україні традиційно досить масштабна», – стверджує Радуцький.

За його словами, впровадження електронної лікарняних дозволить ефективніше боротися з корупцією. «Електронна система дозволяє перевірити, скільки і кому той чи інший лікар видав лікарняних листів. Адже кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника», – додав «слуга народу».

Радуцький зазначив, що станом на кінець вересня електронні лікарняні оформляють уже 2,9 тис. медичних закладів. Не налаштували цю роботу поки що лише 100 лікарень.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також