Топ-10 продуктів для схуднення
Схуднення не передбачає голодування — правильний вибір продуктів допоможе скинути вагу і збереже відчуття ситості. Ось топ-10 продуктів, які сприяють зниженню ваги завдяки низькій калорійності, високому вмісту клітковини, білка чи корисних жирів:
- Гречка. Багата клітковиною (10 г на 100 г) і складними вуглеводами, забезпечує тривалу ситість, у вареному вигляді має близько 110 ккал/100 г.
- Курячі яйця — джерело якісного білка (6 г на яйце), який зменшує апетит. 1 яйце надає 70 ккал енергії.
- Лосось. Наявність Омега-3 жиру прискорює метаболізм, а білок (25 г/100 г) підтримує м’язи. У 100 г запеченого або зготовленого на пару лосося міститься 200 ккал.
- Авокадо. Здорові мононенасичені жири та клітковина забезпечують відсутність відчуття голоду. Енергетична цінність — 160 ккал/100 г.
- Броколі — овоч з дуже низькою калорійністю (34 ккал/100 г) та високим вмістом клітковини (3 г/100 г).
- Ягоди (малина, чорниця) — джерело антиоксидантів та клітковини (5-7 г/100 г). До всього ягоди мають низький глікемічний індекс та низьку калорійність (50-60 ккал/100 г).
- Грецький йогурт. Великий вміст пробіотиків та білка (10 г/100 г) покращують травлення та дають відчуття ситості. Але вживати його потрібно без цукру, можна додати до йогурту ягоди.
- Квасоля. Комбінація білка (7 г/100 г) і клітковини (6 г/100 г) зменшує тягу до їжі. Енергетична цінність вареного продукту — 120 ккал/100 г.
- Яблука. Наявність пектину (клітковина, 4 г/100 г) сприяє уповільненню травлення. До всього яблука мають низьку калорійність (52 ккал/100 г).
- Горіхи (мигдаль). Помірне вживання як перекус жмені горіхів (20-30 г) забезпечує необхідною кількістю жирів та білків, зменшує ризик переїдання.
Перелічені продукти мають низьку енергетичну цінність, допомагають контролювати апетит і підтримують метаболізм. Додавайте їх до раціону, не забувайте про дефіцит калорій і фізичну активність — і результат не змусить чекати. Їжте розумно й худніть із задоволенням!