Здорове харчування у вересні: які продукти варто включити в раціон

У вересні, коли літо поступається місцем осені, варто звернути увагу на продукти, які допоможуть підтримати організм, зміцнити імунітет та підготуватися до холодів. Обов’язково включіть в раціон наступні овочі та фрукти:

  1. Яблука. Вони містять вітамін С, клітковину та антиоксиданти — речовини, що підтримують імунну систему та покращують травлення.
  2. Груші. Ці фрукти багаті на харчові волокна, вітамін К та мідь, які корисні для серцево-судинної системи та кісток.
  3. Гарбуз — чудове джерело бета-каротину. Під дією ферментів він перетворюється на вітамін А — вітамін, який підтримує зір та приймає участь у багатьох внутрішніх процесах організму.
  4. Капуста. Її цінність забезпечується великим вмістом вітаміну С, клітковини та фолієвої кислоти.
  5. Морква. Містить багато бета-каротину, вітамінів К та В6, вони покращують зір, імунітет та стан шкіри.
  6. Горіхи — природне джерело корисних жирів, білків, вітаміну Е та магнію, які зміцнюють серцево-судинну систему та мозкову діяльність.
  7. Імбир. Він має протизапальні властивості, покращує травлення та допомагає боротися з простудними захворюваннями.

Більшість з перерахованих вище продуктів можна їсти свіжими, додавати в смузі, салати або випічку. Гарбуз, капусту й моркву тушкують з іншими овочами або використовують в супах. Невелика кількість імбіру збагачує собою смак чаю та різних страв.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також