Корисні статті

Запорізькі лікарі розповіли, що потрібно їсти під час спекотної погоди, щоб організм не втрачав рідину

У спеку наш організм втрачає дуже багато рідини, тому потрібно додавати в свій раціон продукти, які містять максимальну кількість води. Щоб полегшити роботу нирок та серця, в цей період потрібно відмовитися від жирного м’яса, наваристих супів, фаст-фуду та жирних соусів.

«При зневодненні організму згущується кров. Це дуже небезпечно, тому що можуть утворитися тромби, які можуть становити небезпеку не тільки для вашого здоров’я, але і вашого життя. Потрібно пити багато негазованої води, а також не забувати про продукти харчування, які ми вживаємо протягом дня, адже у спекотний період наше серце працює у посиленому режимі, як і всі інші органи. Потрібно відмовитися від калорійної їжі, жирної та солоної. У свій раціон потрібно включити такі продукти: свіжі огірки, помідори, редька, кабачки, солодкий перець та їсти багато фруктів. Свіжі овочі та фрукти включають речовини, які відмінно засвоюються організмом, не обтяжують шлунок і печінку», – розповіла лікар-дієтолог.

Нагадаємо, що якщо у когось проблеми зі шлунково-кишковим трактом, то не варто переборщувати з кислими плодами, а людям, які хворіють на діабет, варто уникати надто солодких фруктів.

Експерти радять у період спеки не вживати майонези, жирні соуси, спеції та вершкове масло. Щоб надати смаку стравам варто використовувати багато зелені, а ідеальною заправкою для салатів стане йогурт і лимонний сік.

Автор: Аксенова Мария