Корисні статті

Запорізькі лікарі просять утриматися від ранніх ягід

На ринках у Запоріжжі вже з’являються перші ягоди. Особливо вражає краса та вартість полуниці. Але лікарі категорично забороняють їх їсти. Перші ягоди мають ніжну структуру, тож продавці роблять усе можливе, щоб надати гарного зовнішнього вигляду і не гребують жодними методами.

Працівники Запорізької санітарно-епідеміологічної лабораторії просять мешканців утриматися від поїдання полуниці та інших ягід до червня, коли починає дозрівати справжня полуниця та достигати інші ягоди.

З’ївши ягоди, які оброблені хімічними рідинами для товарного вигляду, можна отримати розлад шлунка або сильне отруєння. Наші жителі вже встигли скучити за свіжими ягодами, тому продавці намагаються якнайшвидше вивезти товар на ринки та поставити кругленькі суми на нього. Найчастіше для того, щоб полуниця достигла, використовують великі дози азотних та інших добрив. Ці добрива дають хорошу вологу, яка необхідна для швидкого дозрівання і хорошого набору ваги ягід.

Якщо у Вас немає більше сил чекати, а хочеться з’їсти ягоди, то пам’ятайте про такі речі:
– не купуйте на стихійних ринках ягоди, а беріть у супермаркетах і санкціонованих ринках, адже там ягоди проходять хоч якусь перевірку;
– обов’язково добре вимивайте ягоди, бажано поміняти і злити воду кілька разів;
– не давати дітям.

Автор: Аксенова Мария