Корисні статті

Які плюси вегетаріанства!?

На сьогоднішній день, ми часто можемо почути в Запоріжжі та Запорізькій області від людей «Я – веган!». Вегетаріанство стало модним рухом, особливо у молоді. Але які плюси і мінуси такого харчування!?

Веган – це людина, яка не вживає у свій раціон м’ясо, рибу та інше. Вона повністю виключає зі свого раціону продукти тваринного походження.

Звідки тоді ці люди отримують необхідні для життя поживні речовини і білки!? Бути вегетаріанцем дуже складно, але при всьому цьому вчені довели, що у цієї системи харчування багато позитивних моментів.

Вчені вважають, що вегани живуть довше, приблизно, на 7 років від звичайних людей, які вживають у свій раціон продукти тваринного походження. Найголовнішою причиною є відмова від м’яса, адже воно є джерелом багатьох захворювань.

Доведено вченими, що люди, які їдять багато фруктів та овочів, і виключають червоне м’ясо зі свого раціону, знижують захворюванням на рак на тридцять відсотків.

Також, значним плюсом вегетаріанства є підтягнуте тіло. Адже велика проблема нашого часу – надмірна вага, а клітковина, що міститься в овочах і фруктах, добре очищає шлунково-кишковий тракт.

Багато хто думає, що такий раціон харчування робить людину млявою і слабкою. Але лікарі стверджують, що при цьому рівень цукру в крові стабілізується і перетравити рослинну їжу легше, ніж м’ясо.

Ще одним плюсом є також те, що вегани не їдять ковбасні вироби. Вони, тим самим, не вживають безліч хімічних і шкідливих токсинів, які містяться в сосисках і ковбасі.

Автор: Аксенова Мария