Корисні статті

До яких захворювань може призвести неправильне використання кондиціонера

Почалася пора спекотних днів і люди стали часто користуватися кондиціонерами. Не кожен розуміє, що різкий перепад температури сприяє розвитку багатьох простудних захворювань.

Заходячи додому після «спекотного сонця», дуже хочеться швидше зайти й увімкнути кондиціонер, та й на всю потужність. Медичні працівники попереджають, що така дурість може призвести не тільки до застудних захворювань, а й негативно вплинути на судини та спровокувати проблеми з серцем.

«Літня застуда переноситься важче. Основною причиною захворювань є різкий перепад температури. Потрібно пам’ятати, що кондиціонер потрібно вмикати через 10-15 хвилин після того, як ви прийшли зі спекотної вулиці. Різниця температури на вулиці і в приміщенні не повинна перевищувати п’яти градусів. Тільки після того, як ви охолонете, можна зробити повітря холоднішим. Найчастіші захворювання від неправильного використання кондиціонера: отит, фурункули, гайморит, ангіна, ГРВІ та інші. Потрібно пам’ятати, що кондиціонер має розташовуватися подалі від робочого місця і не повинен дути в спину або в обличчя», – розповів лікар.

Автор: Аксенова Мария