Корисні статті

Остерігайтеся укусів комах!

Прийшло літо, а з ним і комахи, які приносять багато неприємностей людям. За останній час у Запорізькій області лікарями зафіксовано велику кількість укусів від бджіл, ос і шершнів, які можуть становити небезпеку для здоров’я людини.

Укуси цих комах зазвичай супроводжуються болем, який може тривати кілька днів. Тому, краще вжити деяких запобіжних заходів під час прогулянки. Ми Вам розповімо, як уберегти себе від укусів:

1) Коли Ви бачите бджіл, ос або шершнів, то постарайтеся залишатися спокійним і не робити зайвих рухів тіла, бо можете привернути їхню увагу, а отже, можете отримати масу укусів.

2) Бережіться від укусів комарів, адже вони є переносниками різних захворювань. Наприклад, гірські комарі можуть принести Вам малярію. Тому, користуйтеся репелентами.

3) Якщо ж Вас вкусила комаха, то лікарі рекомендують, щоб не було набряків, на місце укусу помістити зволожену таблетку аспірину на одну хвилину. Потім видаліть її.

Але не забувайте, що якщо у Вас виникли серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, набряки після укусу, то обов’язково потрібно звернутися по допомогу до лікаря. Самолікування та ігнорування всіх ознак поганого стану може бути небезпечним для Вашого здоров’я!

Автор: Аксенова Мария