Корисні статті

Як уникнути попрілості у малюка

У літній період у немовлят проявляється попрілість (пелюшковий дерматит). Шкіра малюка подразнюється і приносить неприємні та болючі відчуття малюкові. Дитина через це може неспокійно спати.

Через що ж буває пелюшковий дерматит і як його усунути!? Перша причина – підгузок. Влітку, особливо за високої температури, малюкові некомфортно в підгузку. Його не можна носити постійно, адже він може стати причиною попрілостей у дитини. Ще перевіряйте їхню якість, якщо в дитини волога сідничка в памперсі, то це означає, що він погано вбирає, а отже, подразнює сідничку дитини.

Другою причиною може стати одяг. У наш час кожна сучасна мама хоче, щоб її дитина мала модний вигляд, водночас забуває, що головне – це комфорт і натуральність тканин. Одяг не повинен мати жорстких швів і не повинен обмежувати рух. Якщо цього не враховувати, то речі можуть натирати шкіру і провокувати подразнення.

Також, частою причиною дерматиту є дитяча косметика, адже ми можемо часто натрапити на креми та лосьйони, до складу яких входять ароматизатори, парабени, барвники та продукти нафтопереробки. Підходьте до вибору дитячої косметики відповідально та читайте склад. Ще слід після кожної зміни підгузка підмивати дитину або використовувати вологі серветки, які можуть теж спричиняти дерматит.

Попрілості можуть спричиняти й продукти харчування. Наприклад, у літню пору вирішили ввести в прикорм новий фрукт чи овоч. Тому, слід з приводу прикорму консультуватися з лікарем. Під час грудного вигодовування організм дитини може відреагувати попрілістю на продукти харчування, які вживала мама.

Потрібно побоюватися перегріву малюка, адже тіло немовляти ще «не навчилося» терморегуляції, а перегрів є основною причиною появи попрілостей.

Якщо ж Ви помітили у свого малюка ознаки попрілості, то скористайтеся такими правилами:

1) Не залишайте напризволяще цю проблему, адже до попрілостей може приєднатися інфекція.

2) Спочатку потрібно знайти причину пелюшкового дерматиту, а потім усунути її. Наприклад, проблема в підгузку або в харчуванні.

3) Робіть дитині повітряні ванни кожні 15 хвилин і стежте, щоб шкіра в малюка була без подразнень і суха.

4) Лікувати попрілості можна за допомогою дитячого крему або присипки. Обробляйте складки.

5) Усе це потрібно робити за умови прояву першого ступеня пелюшкового дерматиту, але якщо Ви помітили погіршення, то негайно зверніться до лікаря.

Автор: Аксенова Мария