Корисні статті

Коли потрібно дитину привчати до горщика: поради фахівців з відомих країн світу

В «еру памперсних малюків» багато мам стикаються з проблемою, як навчити дитину ходити на горщик. Ось і мам із Запоріжжя мучить ця проблема, адже багато хто вважає, що дитина має почати ходити на горщик ще до року.

Давайте ж подивимося, як на це дивляться мами з деяких країн світу! І коли ж повинна дитина ходити сама на горщик?

У США асоціація педіатрів вважає, що батьки взагалі не повинні займатися привчанням дитини до горщика. Вони стверджують, що прийде час і дитина сама зніме памперс і піде на туалет, адже дитина з кожним днем соціалізується. Малюк бачить, як це роблять дорослі і з часом почне повторювати сам. У США є норми, коли настає цей час: для дівчаток – 3 роки, для хлопчиків – 4 роки. Ця практика діє по всій країні і для американських мам дуже смішно, коли хтось з інших мам заморочуються з цього приводу раніше цих вікових рамок.

В Японії педіатри рекомендують привчати дитину до горщика з двох років, не раніше. Але японці не були б японцями, якби не використовували сучасні технології. Японські батьки ставлять дитяче сидіння на унітаз, воно схоже за складністю виконання на пульт управління літака. Там є монітор, де малюк дивиться мультик про те, як маленьке левеня не могло користуватися туалетом, але потім воно познайомилося з унітазом і зрозуміло, що це здорово вміти ним користуватися.

В Ізраїлі зовсім не кваплять крихіток освоювати горщик. Раніше двох років батьки навіть не замислюються привчати до горщика. Педіатри з Ізраїлю вважають, що тільки до двох років малюк може усвідомити свої фізіологічні потреби. Психологи цієї країни вважають, що раннє привчання дитини до туалету може призвести до нічних страхів і психологічних травм.

Дитина психологічно готова до ходіння на горщик, коли Ви позитивно можете відповісти на ці запитання:

– Дитина звільняє кишечник в один час щодня.
– Може залишатися сухою понад дві години.
– Може сідати сама на стілець і вставати з нього.
– Може говорити фрази з кількох слів.
– Дає зрозуміти, що хоче в туалет.
– Розуміє прохання дорослих.
– Демонструє характер і каже «ні».
– Не може терпіти мокрі труси та памперси.
– Може сам знімати й одягати штани або труси.
– Може розуміти або сказати слова «пісяти» і «какати».
– Може наслідувати старших.

Автор: Аксенова Мария