Корисні статті

Схуднення за допомогою питної води

Організм людини містить у собі понад 50% води, і тому вода є одним із найважливіших компонентів для неї. Вона підтримує м’язи та суглоби, виводить шкідливі речовини зсередини та сприяє спалюванню калорій. Організм без води не здатний протидіяти жиру.

Як вода допомагає організму?
За результатами досліджень відомо, що вживання води перед їжею сприяє зниженню кількості споживаної їжі на 75 ккал. Справа в тому, що випита склянка води дає організму якесь насичення, через що людині хочеться з’їсти менше. Таким чином, вода пригнічує апетит. Протягом року показник втрати калорій може сягнути 27 тис. чи 3,5 кг. А за все життя ще більше.

Повна відмова від солодких напоїв. Складно повірити, але якщо протягом тижня повністю відмовити собі у вживанні солодких напоїв та соків, то вода дасть видимий результат. Без заміни кольорових напоїв водою, ефективне схуднення неможливе. Для цього потрібно спробувати випити склянку чистої води, можна додати в неї шматочок лимона, щоб вода набула невеликого відтінку смаку. Крім того, лимон також сприяє покращенню процесу схуднення. Так як у його складі є пектин, який зменшує рівень голоду.

А також, не менш важливим є покращення обміну речовин для результативного схуднення, тому що організму потрібно витрачати величезну кількість калорій для підігріву прийнятої холодної води. Хорошим плюсом є і приємний освіжаючий ефект рідини.

Чому вода потрібна під час занять спортом?
При частому відвідуванні спортивного залу людині необхідно приймати багато рідини, це добре впливає на суглоби і мінімізує такі незручні явища, як судоми в м’язах.

Таким чином, для реально ефективного схуднення за допомогою води необхідно дотримуватися подальших правил. Загалом людині потрібно вживати приблизно 30 мл води на кілограм власної ваги. І не менше восьми склянок питної води на день. Як і будь-яка дієта, з водою потрібно також не захоплюватися і вживати в міру. Після місяця дотримання дієти варто зробити перерву, при цьому перші результати можна побачити навіть у перший тиждень, кожен з яких зменшуватиметься близько 4 кг ваги. Необхідно також скоротити обсяг жирної та надто солоної їжі.

Дуже важливою є і якість води. Проста вода з-під крана не підійде. Рекомендується вживати тільки добре відфільтровану та кип’ячену. Варто відзначити, для людей, які мають вразливість у серці та нирках, не варто використовувати цю дієту.

Автор: Аксенова Мария