Корисні статті

Пиво – ліки та антистрес

Помірне споживання пива може допомогти у боротьбі із зайвою вагою, підвищеним тиском та діабетом. Такого висновку дійшли вчені з університету Орегона.

Вчені провели серію дослідів над мишами. У ньому брали участь тварини із підвищеною вагою, яких біологи годували жирною їжею. Такий раціон збільшує ризик підвищеного тиску та діабету. Гризунів також розділили на дві групи, одній з яких давали гідрогенізовані похідні ксантогумолу, які містяться в пиві.

З’ясувалося, що миші, що «п’ють», показували знижену інсулінорезистентність, тобто. були меншою мірою схильні до діабету другого типу. Крім того, у тварин пригнічувалася сприйнятливість до лептину, що спричиняє в організмі почуття голоду. Миші раніше відчували насичення і менше їли, що нівелювало вживання жирної їжі.

Раніше британські вчені встановили рівень впливу різних видів алкоголю на настрій. Зокрема, вони з’ясували, що міцні алкогольні напої набагато частіше – приблизно у 35% випадків – пробуджують невмотивовану агресію. Пиво, навпаки, сприяє тому, що людина розслаблюється, повідомляє mir24.tv

Автор: Аксенова Мария