Корисні статті

Симптоми серцевого нападу, які мають свою специфіку

Близько 90% смертей від серцевого нападу поза лікарняними стінами у представників молодшої та середньої вікової групи пов’язані з тим, що самі пацієнти не усвідомлюють всієї тяжкості ситуації, передає Хроніка.інфо з посиланням на neboley.com.ua.

Біль у ділянці грудини вони ігнорують – це і має фатальні наслідки. Основними симптомами серцевого нападу, крім болю, є прискорене поверхневе дихання, частий і слабкий пульс, неритмічне серцебиття. Виникає відчуття слабкості – у деяких випадках воно набуває яскраво вираженого характеру.

Виділяють ряд захворювань, симптоми яких дуже схожі на аналогічні при серцевому нападі. Без проведення додаткової діагностики від серцево-судинних розладів важко відрізнити загострення діафрагмальної грижі, міжреберної невралгії, остеохондрозу грудного відділу. Подібні симптоми спостерігаються і при холециститі, панкреатиті, виразковій хворобі.

Інфаркт молодих жінок може мати свою специфіку. Йдеться про нетипові осередки поширення болю. Вона локалізується в ділянці шиї, спини, щелепи, верху живота. За відчуттями серцевий напад молодих жінок може нагадувати печію. Часто йому передують нудота, загальна слабкість.

Автор: Аксенова Мария