Корисні статті

Способи домашнього лікування харчових отруєнь

Медики назвали 5 найкращих домашніх засобів лікування харчових отруєнь. Їх варто спробувати лише в тому випадку, якщо ці отруєння не супроводжуються тяжкими симптомами, які потребують допомоги лікаря.

№ 1 – яблучний оцет, який є на кухні у будь-якої господині. Ця рідина полегшує запальні процеси, маючи заспокійливий вплив на оболонку шлунково-кишкового тракту, а завдяки своїй кислотності оцет може надавати майже миттєве полегшення симптомів харчового отруєння. Звичайно, його не потрібно пити в цілісному вигляді – дві столові ложки оцту змішайте зі склянкою гарячої води та випийте перед їжею.

№2 – насіння пажитника добре впливає на людей, які страждають від розладів шлунка. Чайну ложку цього насіння покладіть у воду, поки воно не розм’якне. Потім насіння можна змішати разом із будь-яким йогуртом. Вживайте його протягом дня кілька разів.

№3 – відчутну допомогу при харчових отруєннях може надати часник, що полегшує такі симптоми, як діарея та біль у животі завдяки своєму антивірусному, антибактеріальному, протигрибковому впливу. Покладіть часточку часнику в рот, трохи посмоктати і запити склянкою теплої води. Можна закип’ятити воду з кількома часточками часнику та пити її протягом дня.

№4 – ще одним кислотним продуктом є лимон, який допомагає позбавитися бактерій, що викликають розлади шлунка. Змішайте дрібку цукру з чайною ложкою лимонного соку і пийте цей розчин двічі-тричі на день для прочищення всієї травної системи. Також у склянку теплої води можна вичавити лимон, вживати це теж протягом дня.

№5 – мед, який протягом багатьох століть використовувався для лікування розладів та інших симптомів харчового отруєння за рахунок своєї антибактеріальної та протигрибкової дії. Приймайте по чайній ложці органічного меду тричі на день для того, щоб контролювати формування надмірної кислотності, яка викликає неприємні симптоми в животі.

Автор: Аксенова Мария