Корисні статті

Найкращий засіб від грипу

Імунізація – це процес, завдяки якому людина набуває імунітету, його організм стає несприйнятливим до інфекційної хвороби. Одним із найефективніших засобів імунізації є щеплення, що в цей час сезону вакцинуватися вже пізно. Проте є й інші способи захиститися від інфекцій.

Щоб не захворіти на грип, у федеральній службі з нагляду у сфері захисту прав споживачів та благополуччя людини рекомендують гартувати та зміцнювати організм. Також для імунізації важливо дотримуватися режиму здорового сну, праці та відпочинку.

Окремо фахівці прокоментували велике значення для імунізації у сезон захворювань правильного харчування. Експерти заявили: щоб підвищити свої шанси не захворіти на грип в епідсезон, потрібно включати в раціон продукти, багаті на корисні речовини.

«Включіть до раціону продукти, що містять вітаміни А, С, цинк і кальцій: цитрусові, ківі, солодкий перець, молочні та кисломолочні продукти, тверді сири, відварену рибу, яловичину, моркву зі сметаною, родзинками або курагою та інші», –  прокоментували експерти .

Додатково у ньому зазначили, що слід стежити за тим, щоб одягатися з урахуванням погодних умов та проводити більше вільного часу на свіжому повітрі.
«Кожного разу, коли ви вирушаєте в якесь громадське місце, беріть із собою медичну маску. У крайньому випадку захистом може бути носова хустка. Ці заходи можуть запобігти інфікуванню. За перших симптомів хвороби необхідно відразу ж звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень», — порадили експерти.

Автор: Аксенова Мария