Корисні статті

У чому користь гречки

Гречана крупа – це безглютенова їжа, яка допомагає вам зарядитись енергією! Вона стає дуже популярною у світі з багатьох причин.

Це дуже питальна, енергетична та смачна їжа, яку можна вживати замість рису чи звичайної вівсяної каші.

Десять переваг гречки:
1. Гречка є чудовим джерелом висококласного, легкозасвоюваного білка
Це робить її чудовим замінником м’яса.
Гречана мука має високий вміст білка, і в даний час вивчається для її можливого використання в дієтичному харчуванні з метою зниження рівня холестерину в плазмі, жирових відкладень та холестеринових каменів у жовчному міхурі.
2. Гречка є чудовою альтернативою жирів
Гречаний крахмаль може також виступати як чудова альтернатива жиру в оброблених харчових продуктах.
3. З листя гречки роблять концентровану витяжку рутину для медичних цілей та лікування високого артеріального тиску
4. Гречка є гіпоалергенним продуктом
Луска гречки використовується як наповнювач для подушок, якими користуються люди з алергією на пір’я, пил та пилок.
5. Гречка корисна для діабетиків
У канадських дослідників з’явилися нові свідчення на користь того, що гречка може бути корисною під час лікування діабету (відповідні дані опубліковані у виданні «Журнал землеробської та харчової хімії»).
Маючи глікемічний індекс 54, вона знижує рівень цукру в крові повільніше, ніж рис або продукти з пшениці.
6. Гречка є легкозасвоюваним продуктом
Властивості гречки: нейтральна термічна природа; сладкий аромат; очищає та зміцнює кишечник та покращує апетит. Ефективна для лікування дизентерії та хронічної діареї.
7. Гречана крупа не містить хімікатів
Гречка росте так швидко, що зазвичай їй не потрібне багато пестицидів або інших хімічних речовин-прискорювачів росту.
8. Гречка добре витягує надмірну рідину з областей тіла, схильних до набухання.
З гречки можна зробити пластир/гірчичник.
9. Гречка є зігріваючою їжею
Згідно з макробіотичною класифікацією, гречка є їжею і особливо гарна для вживання в холодні зимові місяці.
10. Гречка не містить клейковини і не є зерном
Тому вона відмінно підходить для хворих на целіакію і тих, хто не вживає зернові та глютен.

Поживність гречки:
• Містить високоякісний білок та дев’ять основних амінокислот, включаючи лізин.
• Багата на залізо.
• Багати вуглеводами (80%).
• Містить велику кількість антиоксидантів.
• Містить безліч мінералів та вітамінів, таких як цинк, мідь та нікотинову кислоту.
• Багата рутином.
Як правильно зберігати гречку:
Зберігати у герметичному контейнері у сухому прохолодному місці. Гречана мука краще зберігається у холодильнику.

Поради щодо приготування:
• Перед приготуванням гречку промийте під проточною водою, щоб усунути грязь або мусор.
• Гречку можна подрібнити на муку, щоб приготувати млинці та макарони.
• З неї виходить смачна каша.
• Змажена гречана крупа дуже смачною добавкою до супів та інших страв із зерна.
• Гречана крупа не містить глютену; це робить її чудовим замінником зернових.
• У Японії гречка використовується для приготування лапши Соба, яка є традиційною стравою.
• Гречана крупа також використовується для виробництва шоколадних батончиків та снеків.

Автор: Аксенова Мария