Корисні статті

Продукти, що знижують ризик розвитку раку товстої кишки

Китайські вчені дійшли висновку, що вживання часнику, цибулі та цибулі-порею може знизити ризик розвитку колоректального раку.

Експерти співвіднесли дані 833 пацієнтів, які страждають від колоректального раку, та 833 здорових людей за віком, статтю та місцем проживання. Учасників дослідження періодично опитували про раціон та частоту прийому їжі.

Фахівці виявили, що ймовірність розвитку колоректального раку була на 79% нижчою у дорослих, які споживали велику кількість цибулі, порівняно з тими, хто споживав її у відносно меншій кількості.

Вчені дійшли висновку, що в часнику, цибулі і цибулі-пореї містяться сполуки, які можуть допомогти знизити ризик розвитку злоякісної пухлини в товстій кишці.

«Результати проливають світло на первинну профілактику колоректального раку за допомогою зміни способу життя, що заслуговує на подальше вивчення», — зазначив один з авторів дослідження Чжі Лі.

Колоректальний рак – злоякісна пухлина товстої кишки та її придатка (червоподібного відростка). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, він є одним із найпоширеніших типів раку.

Автор: Аксенова Мария