Корисні статті

Перша полуниця і як вибрати якісні ягоди

Медики попереджають, що ранніми ягодами дуже легко отруїтися, тому вживати їх варто дуже обережно. На думку експертів, справжній полуничний сезон стартує лише за 2-3 тижні. Однак навіть у цьому випадку раціон вводити цю ягоду необхідно дуже акуратно.

Фахівці закликають купувати полуницю лише у місцях офіційної торгівлі. При цьому, до початку сезону її слід тільки раз на тиждень. Медики нагадують, що полуниця є потужним алергеном і має у своєму складі безліч фруктових кислот, які подразнюють слизові оболонки.

Зверніть увагу при виборі полуниці на:

Аромат

Якісна ягода має бути запашною і видавати натуральний аромат. В іншому випадку брати її не варто.

структура. Ягода не повинна виглядати темною, а її хвостик має бути не сухим. Проте останній, у якісної полуниці, має легко відриватися. Зернятка повинні бути занурені в м’якоть ягоди. Якщо полуниця занадто яскрава, то в ній, швидше за все, є хімікати. Якщо ягоди занадто великі, то в них занадто багато води.

Зовнішній вигляд

Експерти наголошують, що ягода як з картинки не може бути натуральною. З високою часткою ймовірності така полуниця оброблялася нітратами, а у своєму складі містить хімікати. Ягоди не повинні мати глянцевої поверхні.

Медики роблять висновок, що ранню полуницю варто їсти вкрай обережно і дотримуватися всіх правил при її виборі.

Автор: Аксенова Мария