Корисні статті

Як почати менше їсти та швидко схуднути

Ті, хто хоче схуднути, зменшує кількість їжі – є кілька секретів, які допоможуть при цьому не відчувати голоду.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Healthline.

Половину порції повинні становити овочі – у них багато води та харчових волокон, але мінімум калорій.

Замінюючи половину крохмалю або білка на тарілці на овочі без вмісту крохмалю, можна з’їсти стільки ж їжі, але скоротити загальну кількість споживаних калорій.

Важливо споживати достатню кількість білка, що дає більше відчуття ситості, ніж вуглеводи чи жири.

Слід вибирати такі джерела білка як яйця, пісне м’ясо птиці, молочні продукти, морепродукти та риба. Крім того, буде корисно споживати рослинний білок – боби, тофу, горіхові олії.

Тим, хто хоче схуднути, рекомендують пити воду під час їжі.

Обід слід починати з супу чи салату. Легкі овочеві супи та салати багаті на воду та харчові волокна і взагалі мають менше калорій.

Ще однією хитрістю на шляху до стрункої фігури обрання менших тарілок та використання вилок замість ложок.

Фахівці з’ясували, що люди схильні наповнювати свою тарілку на 70%, незалежно від її розміру. Використання вилки також зменшить загальний обсяг того, що людина споживає.

Дієтологи не радять під час їжі читати, чи дивитися телевізор – це збільшує ризик з’їсти зайвого.

Також допомагає схуднути додавання до страв гострого перцю, що містить капсаїцин, здатний зменшувати апетит та почуття голоду.

Крім того, варто збільшити споживання розчинних волокон – це збільшує відчуття ситості. Найкращим вибором будуть вівсянка, груші, боби.

У шлунково-кишковому тракті розчинні волокна виробляють густий гель, який уповільнює травлення, довше зберігаючи відчуття ситості. Подібний ефект буде додавання до раціону багатих розчинних волокон насіння льону або чіа.

Автор: Аксенова Мария