Корисні статті

«Анти-вакцинаційний» рух загрожує найнебезпечнішими захворюваннями

Віспа, поліомієліт та інші хвороби можуть повернутися, якщо кількість щеплених дітей продовжить скорочуватися.

1998 року світ захлеснула хвиля «анти-вакцинаційного» руху, яку активізувала робота доктора Ендрю Вейкфілда. У своєму матеріалі фахівець припустив, що комплексне щеплення від кору, паротиту та краснухи стимулює дитячий аутизм та інші розлади розвитку. За 20 років роботу неодноразово спростували експериментально, що не завадило збільшенню армії супротивників щеплень.

Нове дослідження доводить, що антивакцинація може перекреслити роки медичного прогресу. Відмова від щеплень вже повертає забуті захворювання, які викоренила масова вакцинація. За словами доктора Шарля Слотер-Атьемо, існує понад 20 вакцин, які можуть викоренити низку небезпечних хвороб. Таким чином, у США зникло сказ, паротит, правець, жовта лихоманка та чума великої рогатої худоби. Відмова від щеплень загрожує найнебезпечнішими захворюваннями, які можуть повернутися. Підтвердженням цього є статистика, що вказує на зростання захворюваності в США, де досить високий рівень життя та поширеність вакцин.

Експерти визначили, що поверненню переможених хвороб сприяє недостатня вакцинація. Більше того, таке суспільство стає вразливим до «імпортних» збудників хвороб, які привозять мандрівники з екзотичних країн. Так, лікарі відзначають зростання захворюваності на кір, свинку та поліомієліт.
Експерти переконані, що зниження кількості щеплених дітей — це наслідки пропаганди відмови від вакцинації, яку допускають великі ЗМІ.

Автор: Аксенова Мария