Корисні статті

Овочі, які виводять токсини з організму

Огірок містить велику кількість поживних речовин, що робить його незамінним у раціоні. Цей овоч також містить багато води, через що він незамінний у літню спеку, оскільки чудово втамовує спрагу. Крім того, огірки сприяють поповненню рідини в організмі та сприяють схуднення. А ще огірок – чудовий антиоксидант.
Підраховано, що огірки на 95% складаються із води. Крім того, одна порція сирого та неочищеного огірка містить такі поживні речовини: 168 мг калію, 28 мг фосфору, 26 мг кальцію, 13 мг магнію, 6 мг натрію, 1.2 мг заліза, а також вітаміни А, В, С та Е.

Завдяки високому вмісту води та вітамінів, цей овоч допомагає у процесах детоксикації та виведення зайвої рідини з організму. Ця властивість огірка особливо корисна для тих, хто хоче схуднути.

Для очищення організму від токсинів та схуднення фахівці рекомендують робити «огіркову воду». Для її приготування вам знадобляться такі інгредієнти: 1 огірок, 1,5 л води, половинка лимона, 1 чайна ложка насіння чиа (5 г).

Огірок необхідно очистити та нарізати шматочками. Потім змішати його з іншими інгредієнтами та перемолоти у блендері до однорідної маси. Процідіть напій та насолоджуйтесь його дією. До речі, влітку до «огіркової води» можна додати кубики льоду.

Автор: Аксенова Мария