Продукти, які не можна їсти при вугрових висипах

Вугрові висипи (акне) — дуже поширене дерматологічне захворювання, спричинене підвищеною секрецією шкірного сала, зміною мікрофлори шкіри та наявністю запальних процесів. Дослідження показують, що сприяти розвитку, або навпаки, зменшувати прояви акне можуть не лише гормональний фон та догляд за шкірою, а й певні продукти.

Медики стверджують, що при наявності вугрів варто уникати таких харчів як:

  • Солодощі, білий хліб, газовані напої. Ці продукти мають високий глікемічний індекс та значно підвищують рівень цукру в крові, що стимулює вироблення інсуліну й підвищення рівню гормонів, які сприяють утворенню акне​.
  • Молоко, сир, йогурт. Деякі дослідження вказують на зв’язок між споживанням молочних продуктів і розвитком акне, можливо через гормони, які містяться в молоці.
  • Фастфуд, смажене м’ясо, жирна та смажена їжа. Насичені жири та трансжири можуть сприяти запаленню в організмі, що погіршує стан шкіри .

Щоб запобігти або позбавитись вугрових висипів, віддавайте перевагу:

  • овочам та фруктам багатим на антиоксиданти та вітаміни (листовий салат, помідори, ягоди);
  • цілозерновому хлібу, вівсяній каші, коричневому рису – продуктам, які мають нижчий глікемічний індекс;
  • рибі, лляному насінню, волоським горіхам багатим на Омега-3;
  • гарбузовому насінню, кеш’ю, сочевиці, що містять велику кількість цинка — мікроелемента, який має протизапальні властивості;
  • кисломолочним продуктам, квашеній капусті, кефіру, у складі яких є пробіотики.

Для підтримання гарного стану шкіри обов’язково пийте достатню кількість води, підтримуйте здоровий спосіб життя та запобігайте стресу.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також