У Широківській громаді Запорізької області відкрилася перша в регіоні модульна лікарня

Днями у Запорізькому районі відчинила свої двері перша у регіоні модульна лікарня. Фінансування будівельних робіт здійснювалося урядом Німеччини. Гроші виділялися у рамках Спеціальної програми підтримки України EU4ResilientRegions через Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ).

У новій лікарні обладнано консультаційні, маніпуляційні фізіотерапевтичні кабінети, кабінети функціональної діагностики (УЗД, ЕКГ, ЕЕГ), лабораторних аналізів. Тут приймає терапевт, хірург, гінеколог, офтальмолог, ЛОР та інші фахівці. Для забезпечення безперебійної роботи обладнання встановлені сонячні батареї загальною потужністю 72 кВт. За потреби можна підключити резервний генератор потужністю 160 кВт. Для його роботи зроблен запас палива.

Кабінет функціональної діагностики у нововідкритій лікарні

Кабінет функціональної діагностики

За добу модульний діагностичний центр може прийняти до 200 пацієнтів не лише з Широківської громади, а й із правобережної частини Запоріжжя, Біленьківської та Долинської територіальних громад. За планами медустанова має охопити понад 100 000 осіб населення, у тому числі понад 10 000 ВПО.

За наявності підписаної декларації із сімейним лікарем усі послуги безоплатні.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також