Продукти, які сприяють виробленню грудного молока

На жаль, у наші часи багато матерів стикаються з проблемою недостатнього вироблення грудного молока. Один з основних методів покращення лактації — правильне харчування та вживання певних продуктів. Виробленню грудного молока сприяють:

  1. Вівсянка. Вона багата на залізо, яке бере участь у транспортуванні кисню до органів та тканин. Зниження рівня заліза може знизити вироблення молока.
  2. Листові зелені овочі. Шпинат, капуста, броколі та інші листові зелені овочі багаті на фітоестрогени, які можуть допомогти збільшити лактацію. Вони також містять багато вітамінів і мінералів, у тому числі — кальцій і залізо.
  3. Морква. Вона містить бета-каротин, який необхідний для мам, що годують. Моркву можна їсти в сірому вигляді, додавати до салатів або робити з нею сік.
  4. Горіхи. Особливо корисними є мигдаль і кеш’ю. Вони містять білки, необхідні жири і залізо. Горіхи не лише сприяють виробленню молока, але й підвищують його якість.
  5. Насіння льону і чиа — джерело омега-3 жирної кислоти та фіто естрогенів.
  6. Часник. Додавання часнику до страв стимулює вироблення молока. Але пам’ятайте, що надмірне його вживання може змінити його смак, тому вводьте цей продукт у раціон в помірних кількостях.
  7. Імбир. Допомагає збільшити кровообіг і процес утворення грудного молока. Імбир можна додавати до чаю або використовувати як спецію в різних стравах.
  8. Фенхель. Прискорює лактацію завдяки наявності фіто естрогенів. Фенхель додають до салатів або варять з нього чай.
  9. Бобові. Сочевиця, квасоля та нут багаті на білки, залізо і фітоестрогени.

Сприяють лактації також нежирні, але наваристі м’ясні бульйони, кефір, йогурт, м’які сири, свіжі огірки.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також