У міській лікарні №5 Запоріжжя розпочато реконструкцію: чого чекати по завершенні

У міській лікарні №5 Запоріжжя розпочато реконструкцію

У КНП МЛЕ ТА ШМД ЗМР (Запорізькій міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги (міській лікарні № 5)) розпочато капітальний ремонт. Керівництво лікарні, обласної та місцевої влади представило стратегічний план розвитку медичного закладу. Згідно із задумом, після закінчення реконструкції місто отримує сучасний, добре оснащений медичний центр європейського рівня.

У травматологічному корпусі вже розпочато ремонтні роботи. З нього вивезено все обладнання та меблі. Відділення термічної травми та реконструктивної хірургії тимчасово переміщено в сусідній хірургічний корпус. Воно вже розпочало роботу на базі терапевтичного відділення, яке раніше було переміщено до 6 лікарні. Тут зараз можуть одночасно лікуватись до 36 пацієнтів. Операції проводять у урологічному стаціонарі.

Капітального ремонту в травматологічному корпусі не робили ніколи. Біля будівлі сьогодні вже йдуть земляні роботи, в опіковому та операційному відділеннях повним ходом роблять демонтаж. Очікується, що реконструкція буде тривати 6-8 місяців. Вона торкнеться модернізації холів та благоустрою прилеглої території. На всі роботи планують витратити 321 мільйон гривень.

Після відкриття в оновленому корпусі у безпосередній близькості один від одного будуть працювати приймальне та діагностичне відділення, що значно прискорить постановку правильного діагнозу та перехід до початку лікування. Для надання допомоги хворим, які потребують інтенсивної терапії, створять реанімацію. Відкриються також відділення, де будуть надавати допомогу хворим на інсульт та інфаркт, урологію, нейрохірургію, травматологічний та опіковий стаціонари. У палати й кабінети завезуть нове сучасне обладнання та меблі. Гордістю клініки стане оновлене операційне відділення. Кажуть, що воно буде найкращим у Запорізькій області.

 

 

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також