Як вибрати корисний гіркий шоколад

Серед безлічі десертів одним із найпопулярніших вважається шоколад. Продукт відрізняється натуральним складом, смаковими характеристиками та корисними властивостями. Ласощі також відомі здатністю піднімати настрій, покращувати мозкову активність. Важливо вміти вибирати якісний шоколад із запропонованих варіантів, які можна зустріти у продажу.

Рекомендації щодо вибору

Перед пошуком ідеальної плитки потрібно розуміти, на що звертати увагу. Розглянемо кілька підказок:

  1. Склад продукту — список компонентів покаже, наскільки якісний гіркий шоколад. У ньому має бути лише терте какао, олія та цукор. Чим менше підсолоджувачів, тим корисніше десерт.
  2. Вміст какао — важлива не лише його наявність, а й кількість. Темний шоколад містить щонайменше 55%, а гіркий — від 70%.
  3. Наявність інших складових – якщо на етикетці, крім основних, вказані інші інгредієнти штучного походження, такий продукт не можна вважати натуральним.

Якщо перевірити плитку по всіх вищезгаданих пунктах, можна вважати, що гіркий шоколад натуральний і приноситиме користь організму.

Чого не повинно бути у складі

Для здешевлення виробництва тертий какао можуть замінювати бюджетними аналогами. Цей факт можна визначити за вартістю десерту. Якщо в гіркому шоколаді замість тертого какао додано порошок, то споживач отримає менше користі від його вживання. Рослинними жирами можуть замінювати дорогі компоненти. Якщо виявлено цей факт, краще відмовитись від покупки такого продукту. Він не тільки не принесе користі, а й завдасть шкоди здоров’ю. Речовини рослинного походження також повинні зустрічатися у продукті, заявленому як натуральний гіркий шоколад. Його можна легко визначити під час дегустації – десерт прилипатиме до зубів, а не танутиме. Поверхня плитки повинна бути гладкою і блискучою, при розломі чути характерний хрускіт. Зріз у натурального гіркого шоколаду – матовий. Якісний продукт починає танути під впливом тепла рук, а не зберігати свій первісний вигляд. Ласощі, які відповідають усім стандартам, можна вибрати, відвідавши маркет важливих штук MAUDAU.

Білий наліт – це норма

Якщо гіркий шоколад покрився легкою «сивиною», то термін його придатності закінчився. Це може також свідчити про порушення температурного режиму при зберіганні. Але є і хороша новина: поява білизни на продукті вказує на його натуральність та відсутність рослинних жирів. Десерт цього виробника можна купувати, але слід звернути увагу на термін придатності. Вживати десерт краще двічі на тиждень по 15-20 г. Це оптимальна доза для отримання користі без шкоди для організму.

Автор: Кирилл Мартынов

Зараз обговорюють

Читайте також