У Запорізькій області відкрили першу мобільну аптеку для підтримки мешканців сіл

Як повідомив прес-центр ЗОДА, в Запорізькій області запрацював перший мобільний аптечний пункт (МАП), який буде виїжджати до віддалених сіл, де вже не лишилося функціонуючих аптек. Завдяки таким мобільним аптекам сільські жителі зможуть придбати потрібні ліки, не залишаючи свого селища і не витрачаючи час на дорогу до великого міста.

МАП  відповідає усім вимогам ліцензування, а це дозволяє реалізовувати широкий асортимент лікарських препаратів і медичних товарів. Тут є усе, що є у звичайній аптеці, у тому числі медикаменти за програмою «Доступні ліки» та ті, засоби, зберігання яких потребує підтримання необхідної температури.

Наразі мобільна аптека, що належить аптечній мережі «Формула здоров’я»,  щоп’ятниці буде виїздити до шести населених пунктів: Сторчове, Дудникове, Крутой Яр, Васильківське, Максимівка, Новоіванківка. Точне місце та час стоянки аптечного кіоску в кожному конкретному селищі можна узнати в місцевій адміністрації.

До всього, сьогодні ведуться роботи по створенню ще двох МАП, вони будуть обслуговувати інші напрямки Запорізькій області.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також