Моніторинг повітря в Запоріжжі: тривожні показники шкідливих викидів

У Запоріжжі екологи продовжують фіксувати значне перевищення рівня шкідливих речовин у повітрі. За даними мобільної лабораторії моніторингу довкілля, регулярні дослідження показують наявність в атмосфері сірководню, фенолу, формальдегіду та пилу. Зокрема, забруднення повітря перевищує допустимі норми в кожному п’ятому випадку.

Під час брифінгу представник Запорізького обласного ЦКПХ МОЗ України, Євген Тулушев, повідомив, що проблема існує вже багато років, і вона є викликом для міста. За його словами, найбільший рівень небезпечних речовин зафіксовано в Заводському, Дніпровському, Вознесенівському та Шевченківському районах міста.

На стан повітря впливають і пожежі, й вибухи, зумовлені бойовими діями, й використання генераторів під час перебоїв з електропостачанням. Один генератор створює набагато більше шкідливих викидів, ніж будь-яке авто. Все це погіршує загальну екологічну ситуацію.

Додала проблем і пилова буря, яка недавно охопила регіон. Вона несе в собі дуже мілкий пил, що осідає в легенях та негативно впливає на здоров’я мешканців. Експерти попереджають: регулярне вдихання забрудненого повітря може викликати загострення хронічних хвороб, а також призвести до серйозного погіршення стану здоров’я.

 

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також