На Запоріжжі зросли ціни на ліки та медичні послуги

Згідно з інформацією, наданою пресслужбою управління статистики у Запорізькій області, у вересні 2024 року спостерігалося зростання цін у медичному секторі на 1,7%. Основною причиною цього подорожчання стало підвищення вартості імпортних судинорозширювальних засобів, ціна на які зросла на 3,3%.

Судинорозширювальні засоби використовуються для лікування серцево-судинних захворювань, таких як гіпертонія та ішемічна хвороба серця. Таке подорожчання може вплинути на людей, які потребують регулярного прийому цих ліків.

Збільшення цін на ліки, зокрема імпортні препарати, є досить помітною тенденцією в умовах загальної економічної ситуації в країні. Експерти пов’язують таке зростання із впливом коливань валютних курсів, зокрема знеціненням гривні, що безпосередньо відображається на вартості імпортованих лікарських засобів. Окрім того, на ціни впливають логістичні витрати та загальне подорожчання ресурсів на міжнародному ринку.

Також аналітики очікують, що ситуація зі зростанням цін може продовжитися й надалі, і це суттєво вплине на загальну доступність і ліків, і багатьох медичних послуг. Людям, які не здатні купувати імпортні препарати через їх високу ціну,  краще звернутися до лікаря, щоб розглянути можливість переходу на дешевші аналоги українського виробництва.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також