Сольові ванни, які не лише зігрівають, а й лікують

Сольова ванна — це один з ефективних способів оздоровлення. На її організацію потрібно мінімум зусиль. Єдині важливі умови – наявність дома самої ванни та солі.

Найчастіше для водних процедур використовується:

  1. Морська сіль. Вона містить натрій, магній, кальцій, калій, йод та інші мінерали. Ванна з морською сіллю очищує та покращує стан шкіри, виводить токсини, розслабляє м’язи, несе неоціненну допомогу судинам, серцю, волоссю, нігтям, суглобам та хребту.
  2.  Епсомська сіль.  Основний компонент — сульфат магнію. У складі також є сірка та кисень. Ванна з епсомською сіллю покращує лімфоток та мікроциркуляцію крові, що прискорює процес очищення організму від токсинів, виводить зайву рідину, нормалізує обмінні процеси. Вона також коригує рівень кортизолу при стресах, сприяє покращенню стану шкіри, зняттю напруги та м’язового болю, скорішому засинанню та відновленню після фізичних навантажень.
  3. Гімалайська сіль. Її основний компонент — хлорид натрію (95-98 %). Також до складу входять сульфати калію, кальцію, магнію, йод, фтор та інші мікроелементи. Ванна з гімалайською сіллю насичує організм мінералами, має детоксикуючі властивості, підтримує водно-сольовий баланс.

Щоб приготувати лікувальну ванну стандартного об’єму, наберіть воду та додайте до неї 200-300 грамів солі. Тривалість процедури — 15-20 хвилин. Температура води — 36-38 градусів. Для досягнення терапевтичного ефекту лікувальні ванни можна використовувати 2-3 рази на тиждень.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також