Лікарі без зарплати, а адміністрація з преміями: що відбувається в 10-й міській лікарні Запоріжжя

Медики 10-ї міської лікарні Запоріжжя звернулись до журналістів «Січемо» з проханням висвітити ситуацію, яка сталася в їхньому закладі з нарахуванням зарплат та премій. Лікарі й медсестри ще й досі не отримали авансових виплат за жовтень. Адміністрація пояснює затримку нестачею коштів у бюджеті.

Водночас, стало відомо, що адміністративні чиновники лікарні з серпня місяця регулярно отримують фінансові надбавки за «складність та напруженість у роботі». Згідно з наданим журналістам документом, найменша сума надбавки склала 120% окладу, а ось головному економісту та одному з бухгалтерів нараховано надбавку у 470% окладу. Грошові винагороди інших співробітників адміністрації коливалися у проміжку 150-400%.

Наказ про нарахування премій адміністрації 10-ї лікарні Запоріжжя

Наказ про нарахування премій адміністрації 10-ї лікарні Запоріжжя

Цікаво, що попри затримки заробітної плати, працівники змушені збирати кошти на судові позови. Нагадаємо, що 10-ту міську лікарню планували приєднати до лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, але через численні заяви працівників суд тимчасово призупинив процес реорганізації.

Чому саме зараз виникла проблема з виплатою зарплат — незрозуміло. Так, ми писали, що у низці реорганізованих медичних закладів можуть з’явитися нестачі коштів через затримки підписання договорів з НСЗУ. Але доповідачі на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я запевнили, що всі медзаклади Запоріжжя зможуть працювати без дотацій з міського бюджету до кінця жовтня 2024 року. Але маємо те, що маємо.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також