Коли чекати на «новий» карантин у Запорізькій області

У Запорізькій області стрімко збільшується кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19. Тільки за останній тиждень щоденна кількість хворих досягає 150 і більше людей. Який прогноз дають фахівці і коли чекати на новий карантин, розповімо далі.

Наразі у Запорізькій області заповнено 19% ліжко-місць, відведених для лікування пацієнтів із коронавірусом. Тобто, зайнято 361 ліжко-місце з 1862 існуючих. Такі дані висвітлює Система охорони здоров’я України Апарату РНБО.

Рівень захворюваності зростає і найближчим часом вся країна може перейти до карантину “жовтої” зони. Крім того, зараз швидко поширюється штам Дельта, який найчастіше вражає дітей, – уточнив Олександр Мащак, заступник директора “Запорізького обласного центру з контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Також він додав, що зараз дуже важливою є вакцинація тих, хто найчастіше контактує з малюками. Це вчителі, вихователі та інші працівники освітніх закладів.

Скільки лікарень визначили для пацієнтів із COVID-19:
У Запорізькій області за договором із НСЗУ визначили 11 медустанов. Для лікування пацієнтів виділили 1862 ліжко-місць, забезпечених киснем. Також в області сформовано мобільний парк кисневих концентраторів, а в лікарнях є резерв ліжок.

Найближчим часом введуть в експлуатацію ще 192 точки централізованої подачі кисню в Бердянську, 20 точок – до Кам’янсько-Дніпровської та близько 230 точок запорізьких лікарень, – зазначив Олексій Кулініч, директор Департаменту облздорову.

За повідомленнями з МОЗ, Україну скоро переведуть у “жовту” зону через стрімку кількість захворювань на коронавірус. На Запоріжжі готуються до нової хвилі.

«Жовта зона»: які обмеження будуть
Обмеження жовтої зони карантину традиційно передбачають дотримання безпечної дистанції 1,5 м та масочного режиму. У регіонах, що входять до “жовтої” зони, діятимуть такі правила:
кінотеатри та інші заклади культури можуть працювати із заповнюваністю до 50% місць;
заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м території;
у спортивних та фітнес-залах заповнюваність не повинна становити більше однієї особи на 10 кв. м.

Жовта зона карантину не передбачає тимчасових обмежень щодо роботи закладів громадського харчування. Додаткові обмеження може запровадити ще й Запорізька мерія чи обласна адміністрація.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також