Усі лікарні Запоріжжя готові до нової хвилі коронавірусу

У Запоріжжі всі лікарні готові до нової хвилі коронавірусу. Про це стало відомо на нараді у Запорізькій міськраді.

Так, на сьогоднішній день у запорізьких лікарнях для лікування коронавірусних хворих розгорнуто близько 900 забезпечених киснем ліжок. Лікарні укомплектовані медичним персоналом.

За потреби можна буде залучати працівників із інших медичних закладів. Зараз важливо, щоб запорожці дотримувалися карантину для зменшення кількості хворих.

Зокрема, необхідно носити маски у громадському транспорті, місцях масового скупчення людей. Важливо також робити щеплення.

У ході наради стало відомо, що Запоріжжя, на жаль, впевнено йде до «жовтої» зони карантину. Кількість виявлених випадків хвороби у місті зростає. Можна сміливо сказати, що медичні заклади міста готові до нової хвилі.

На даний момент для надання допомоги коронавірусним хворим перепрофільовано 5 міських лікарень. Це лікарні №1, №2, №6 та №7, міська дитяча лікарня №5. Зазначимо, пологовий будинок №4, згідно з рішенням, прийнятим на загальнодержавному рівні, виведено зі складу ковідних медичних закладів.

Зазначені лікарні уклали відповідні договори із Національною службою здоров’я України. У цих лікарнях підготовлено близько 900 ліжок для коронавірусних хворих. Усі вони забезпечені киснем.

Обладнано 903 кисневі точки. Також у цих лікарнях є 73 апарати ШВЛ та 256 кисневих концентраторів. Зазначимо, у резерві також знаходиться лікарня №6, яка за необхідності зможе приймати хворих на коронавірус.

Фахівці зазначають, що зменшити загрозу захворювання та тяжкого проходження коронавірусної хвороби може вакцинація, проте городяни також не дуже охоче користуються такою можливістю. На сьогодні першою дозою у Запоріжжі вакциновано понад 14% населення, другою – 11%.

Нагадаємо, у Запоріжжі щеплення можна зробити у Центрах ПМСД, а також у центрах масової вакцинації. Зокрема, вони працюють у торгових центрах «Амстор» та «Сіті Молл».

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також