В Україні посилять відповідальність за підробку COVID сертифікатів

Готується законодавчий акт щодо посилення відповідальності за підробку медичних документів. Серед них – свідчення про вакцинацію, а також довідки про протипоказання до щеплення. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

У МОЗ констатують, що зі зростанням захворюваності на COVID-19 все частіше з’являються повідомлення про купівлю підроблених документів. Це – злочин і карається законом, а наявність людей з фальшивими документами становить загрозу здоров’ю та життю інших.

Якщо людину з підробленим свідченням депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А от якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку чи старенького, вагітну жінку чи онкохвору, наслідки її дій можуть бути вкрай важкими.

Наразі готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів.
Наразі Міністерство охорони здоров’я спільно з Національною поліцією та СБУ працюють над виявленням випадків підробки документів про вакцинацію, усі вони ретельно розслідуються.

МОЗ звертається до всіх громадян: якщо ви знаєте випадки продажу підроблених документів про вакцинацію, повідомляйте про них у поліцію.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також