У Запорізькій області з понеділка школи працюватимуть у нормальному режимі

Вже більша половина шкіл у Запоріжжі та області повертається до повноцінного навчання з 27 вересня. Так, темпи вакцинації вчителів різко зросли протягом тижня.

Нагадаємо, що з 20 вересня в Україні почали діяти нові правила карантину. Щоб вони набули чинності, Держкомісія ТЕБ та НС повинна була ухвалити рішення про перехід у «жовту» зону, у зв’язку із зростанням захворюваності на коронавірус (COVID-19). Вона їх прийняла 21 вересня і вже з 23 вересня вся країна перейшла до «жовтої» карантинної зони.

Одне з найрезонансніших обмежень торкнулося роботи навчальних закладів. Зокрема, йшлося про школи, дитсадки та виші. Тут, якщо не щеплено 80% співробітників, навчальний заклад автоматично йде на онлайн навчання.

У Запоріжжі до 22 вересня більше половини шкіл та дитсадків не були готові працювати у нормальному режимі в умовах «жовтої» зони. При цьому вчора, 22 вересня, Кабінет міністрів України дозволив початковій школі та дитсадкам працювати у звичайному режимі, незважаючи на кількість вакцинованого від коронавірусу персоналу. Дозвіл стосується всіх зон адаптивного карантину. Про це повідомляється у постанові Кабміну. Так, уряд вніс зміни до постанови №1236 щодо запровадження карантину в Україні. В оновленому тексті повідомляється, що заборона на відвідування «жовтої» та «червоної» зон карантину не поширюється на 1-4 класи та дитсадки.

У Запорізьких навчальних закладах ситуація з вакцинацією така: у Запоріжжі на сьогодні зможуть працювати у нормальному режимі 75 зі 120 шкіл, 3 із 18 вищих навчальних закладів. А от у Мелітополі, наприклад, працюватимуть у нормальному режимі всі школи, але на дистанційку змушені будуть піти всі виші. При цьому за темпами вакцинації у школах Мелітопольський район показує найкращі результати. По районах найгірша ситуація у Бердянському та Пологівському районах, де найнижчий рівень вакцинації у навчальних закладах.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також