Запоріжжя наближається до «помаранчевої зони»

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА із посиланням на засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Характеризуючи епідемічний стан у Запорізькій області, заступник генерального директора Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Олександр Мащак зазначив, що тенденція до погіршення ситуації, що почалася на початку вересня, зберігається та ускладнюється. За вчорашню добу зареєстровано 770 нових випадків. І це новий антирекорд та третє місце в Україні. За рівнем захворюваності маємо відхилення від базового показника у 4 рази. Високий приріст спостерігається в Енергодарі, Пологах, Оріхові, Токмаку.

– Звертаю увагу, що 11 навчальних закладів перейшли на дистанційне навчання. Сьогодні коефіцієнт виявлення СОVID-19 становить 18,4%. В умовах, коли цей показник перевищить рубіж у 20%, область має бути переведена до помаранчевої зони карантину, – поінформував членів комісії Олександр Мащак.

Говорячи про виконання заходів щодо запобігання гострій респіраторній хворобі СОVID-19, спричиненій коронавірусом SARS-CoV-2, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулініч зазначив, що завантаженість ліжкового фонду у ковідних госпіталях становить 52%. Повністю завантажено дев’яту міську лікарню, майже на 90% – інфекційну лікарню, інші – на 50-69%.

– Департамент охорони здоров’я ОДА направив документи до Міністерства охорони здоров’я із залучення додаткових лікарень, які зможуть лікувати ковідних хворих. У цьому переліку Токмак, Енергодар та перинатальні центри, – сказав Олексій Кулініч. – Запорізька область отримала кисневі концентратори, які необхідні для первинної ланки. Прошу оперативно замовляти їх у інфекційній лікарні.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також