5 овочів, які не можна їсти щодня

Про корисність овочів знають усі. Вони — обов’язкова частина раціону кожної людини. Але вчені твердять, що є такі овочі, які вживати щодня небезпечно.

У перелік таких культур ввійшли:

  1. Селера. Багато дієтологів стверджують, що селера допомагає «спалити» калорії. Але насправді продуктів, які знищують калорії, не існує. Селера лише сама по собі містить дуже не велику кількість поживних речовин. До всього вона має досить специфічний смак, і з’їсти її в великій кількості можуть далеко не всі. В той самий час селера здатна накопичувати в собі пестициди, які несуть небезпеку здоров’ю.
  2. Шпинат. Корисність шпинату зумовлена вмістом великої кількості вітамінів К та А. Але при вирощуванні на полях, де застосовується хімічна обробка від бур’янів, шпинат також як і селера накопичує в собі до 50 різновидів пестицидів.
  3. Броколі. Корисна дітям, дорослим, а особливо літнім. Містить велику кількість вітамінів та мікроелементів. Покращує зір, водно-сольовий баланс, роботу залоз внутрішньої секреції, виводить шлаки, зміцнює кістки, протистоїть росту пухлин. Але споживання страв із броколі може призвести до здуття живота. Щоб не страждати від розладів травлення, треба готувати броколі періодично.
  4. Брюссельська капуста. За своїм складом брюссельська капуста схожа до броколі. Вона також містить достатню кількість трисахариду рафінози та сульфорафану, які прискорюють газоутворення і посилюють метеоризм.
  5. Кукурудза. На жаль сьогодні у сільському господарстві використовуються сорти кукурудзи, при створенні яких відбулась велика кількість генних модифікацій. При споживанні страв з цим овочем може підвищитись ризик алергічних реакцій та розладів шлунку.

Наголошуємо, що експерти не забороняють вживання всього перерахованого вище, тільки радять зменшити порції і не вводити в раціон страви з цих овочів щодня.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також