Всесвітній день шоколаду: потіш себе не тільки смачним, а й корисним!
Всесвітній день шоколаду вперше почали відзначати 11 липня 1995 року у Франції. Незабаром це свято підхопили в Італії, Німеччині та інших країнах світу. Воно й не дивно, адже шоколад — це не лише смачно, а й корисно. Причому найбільша концентрація корисних речовин знаходиться у гіркому шоколаді, що містить не менше 55% натуральних какао-продуктів. На другому місці — темний шоколад, що включає від 40% какао-продуктів, 20% з них — масло какао.
15 науково доведених фактів
Какао-боби багаті на флафоноїди, антиоксиданти, вітаміни А та В, магній, кальцій, фосфор, калій та залізо. Наукові дослідження показують, що гіркий та чорний шоколад:
- Джерело бадьорості та працездатності.
- Покращують настрій, знижують рівень стресу, зменшують ризик депресії.
- Підвищують концентрацію уваги.
- Покращують короткочасну пам’ять та швидкість обробки інформації.
- Знижують ризик утворення тромбів, серцевих патологій та інсульту.
- Зменшують артеріальний тиск.
- Регулюють рівень цукру в крові та знижують ризик розвитку діабету.
- Прискорюють появу почуття насичення та сприяють схудненню.
- Захищають клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, та запобігають старінню.
- Підвищують рівень «хорошого» холестерину та знижують рівень «поганого».
- Захищають шкіру від ультрафіолетового випромінювання.
- Перешкоджають розмноженню бактерій у порожнині рота, що цілюще для стану зубів.
- Поліпшують зір.
- Знижують біль у горлі та кашель при застуді.
- Запобігають розвитку виразкової хвороби.
Як бачите, шоколад недарма називають найсмачнішими ліками. Тіште себе їм регулярно і будьте здорові!