Всесвітній день шоколаду: потіш себе не тільки смачним, а й корисним!

Всесвітній день шоколаду вперше почали відзначати 11 липня 1995 року у Франції. Незабаром це свято підхопили в Італії, Німеччині та інших країнах світу. Воно й не дивно, адже шоколад — це не лише смачно, а й корисно. Причому найбільша концентрація корисних речовин знаходиться у гіркому шоколаді, що містить не менше 55% натуральних какао-продуктів. На другому місці — темний шоколад, що включає від 40% какао-продуктів, 20% з них — масло какао.

15 науково доведених фактів

Какао-боби багаті на флафоноїди, антиоксиданти, вітаміни А та В, магній, кальцій, фосфор, калій та залізо. Наукові дослідження показують, що гіркий та чорний шоколад:

  1. Джерело бадьорості та працездатності.
  2. Покращують настрій, знижують рівень стресу, зменшують ризик депресії.
  3. Підвищують концентрацію уваги.
  4. Покращують короткочасну пам’ять та швидкість обробки інформації.
  5. Знижують ризик утворення тромбів, серцевих патологій та інсульту.
  6. Зменшують артеріальний тиск.
  7. Регулюють рівень цукру в крові та знижують ризик розвитку діабету.
  8. Прискорюють появу почуття насичення та сприяють схудненню.
  9. Захищають клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, та запобігають старінню.
  10. Підвищують рівень «хорошого» холестерину та знижують рівень «поганого».
  11. Захищають шкіру від ультрафіолетового випромінювання.
  12. Перешкоджають розмноженню бактерій у порожнині рота, що цілюще для стану зубів.
  13. Поліпшують зір.
  14. Знижують біль у горлі та кашель при застуді.
  15. Запобігають розвитку виразкової хвороби.

Як бачите, шоколад недарма називають найсмачнішими ліками. Тіште себе їм регулярно і будьте здорові!

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також