Здорові варіанти пізнього перекусу

Лікарі радять не їсти після восьмої години вечора, але дотримуватися цих рекомендацій можуть далеко не всі люди. Чи можна задовольнити нічний голод і не набрати зайвих калорій?

Гарним варіантом пізніх перекусів стануть:

  1. Горіхи та насіння. Вони багаті на білок, корисні жири та клітковину, дають відчуття ситості й не містять великої кількості калорій. Добре підходять мигдаль, волоські горіхи, гарбузове насіння.
  2. Грецький йогурт з ягодами. Він містить високий рівень білка та пробіотики, що сприяють здоров’ю кишківника. Додавання свіжих або заморожених ягід надає додаткові антиоксиданти та вітаміни.
  3. Свіжі овочі з гумусом. Морква, селера, огірки та перець, у поєднанні з хумусом — це низькокалорійний, але поживний перекус, багатий на клітковину та білок.
  4. Сири. Невеликі порції нежирних сирів, таких як моцарела або сир пармезан, можуть бути хорошим джерелом кальцію та білка.
  5. Темний шоколад (з вмістом какао 70% і більше). Містить антиоксиданти і може задовольнити бажання з’їсти щось солодке без великої кількості цукру.
  6. Варені яйця — це зручний і багатий на білок перекус, який допомагає залишатися ситим протягом тривалого часу.
  7. Цілозерновий хліб з авокадо. Цілозерновий хліб містить більше клітковини, а авокадо багатий на корисні жири, які забезпечують почуття ситості.

Вибираючи страви для перекусу:

  • Обирайте натуральні та не оброблені продукти.
  • Уникайте перекусів з високим вмістом трансжирів.
  • Слідкуйте за розмірами порцій, щоб не перевищити рекомендовану кількість калорій.
  • Уникайте таких стимуляторів метаболізму, як цукор і кофеїн.
  • Надавайте перевагу продуктам багатим на триптофан, магній і вітаміни групи В, які сприятимуть фізіологічному сну та відновленню організму

Такий підхід до харчування допоможе вам залишатися ситими, підтримувати енергетичний рівень і не шкодити здоров’ю навіть при пізніх перекусах.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також