Корисні статті

У ЗОКЛ розповіли про боротьбу з алергією та бронхіальною астмою

Сьогодні в усьому світі день боротьби проти алергії та бронхіальної астми. Лікарі ЗОКЛ розповіли, як виявити і лікувати ці захворювання.

На сьогодні в Запорізькому регіоні страждають тисячі людей від цих недуг. З кожним роком кількість хворих збільшується в кілька разів. Згідно зі спостереженнями медиків, у 2050 році алергія проявлятиметься у кожного другого жителя нашої землі.

Алергенів дуже багато, найпоширеніші – пилок рослин, шерсть тварин, косметичні та хімічні речовини, пилові кліщі та інші.

«Мені було за двадцять, коли вперше проявилася алергія. Це сталося, коли полетів тополиний пух, а з ним пилок. Я вже близько двадцяти років спостерігаюся в обласному алергоцентрі та проходжу систематично профілактики», – розповіла пацієнтка з Бердянська.

Якщо у Вас з’явився свист у грудях, нежить, кашель, напади задухи, висип, набряки – негайно звертайтеся до лікаря. Не займайтеся самолікуванням і звертайтеся за перших симптомів, адже жити з цією недугою – це як перебувати на пороховій бочці.

«Дуже часто жителі нашого регіону починають лікуватися від ГРВІ, адже симптоми дуже схожі – кашель і нежить. Прийняття таких препаратів може погіршити стан хворого. Дуже багато препаратів запускають каскад алергічних реакцій. Через це може погіршитися загальний стан хворого і його працездатність», – поділилася Наталя Каргальська (завідувачка обласного центру алергології та клінічної імунології Запорізької обласної лікарні, головний позаштатний алерголог Запорізької області).

Автор: Аксенова Мария