Корисні статті

Причини колік у новонароджених

Біль і коліки у животі у новонароджених найпоширеніша проблема. Батьки із цією проблемою часто звертаються до педіатрів Запоріжжя.

Що це саме коліки можна дізнатися з поведінки дитини. Як правило, це пронизливий крик, напружені ніжки. Причиною виникнення колік є не готовність травної системи малюка. Такі прояви лікуються медикаментозно, а проходять до 4 місяців життя дитини.

Головну роль відіграє раціон харчування мами, яка годує грудьми. Мамам потрібно аналізувати та підбирати таке харчування, щоб воно не викликало у дитини надмірне газоутворення.

Ще одним із факторів є психологічний стан мами, яка годує. Обстановка психологічна має бути здоровою, щоб не передалися переживання дитині, адже при нервовому збудженні м’язи живота напружуються і виникає біль у животі.

Батькам варто запастися терпінням на період виникнення кольок у малюка. Це поширене явище. Потрібно зберігати спокій і дотримуватися правильного режиму для дитини.

Діагноз «кишкові коліки» встановлює лише лікар. Якщо присутні інші симптоми блювота, пронос та інші, слід негайно звернутися до медустанови.

Автор: Аксенова Мария