Корисні статті

Запорізькі дієтологи дали кілька порад щодо раціону харчування в холодну пору року

Ось і настала осінь, а за нею йдуть холоди. У цей період нам потрібно більше енергії. Запорізькі дієтологи поділилися з нами раціоном харчування, якого потрібно дотримуватися в холодну пору року.

Для того, щоб наш організм у цей період отримував більше енергії, потрібно вживати більше вуглеводів та жирних продуктів. Це допоможе зберегти тепло в організмі. Але, як відомо, з вуглеводами та жирами можна добре набрати вагу. І що з цим робити!

Під час холодної пори року потрібно пити багато чистої негазованої води, як і у теплий період. Якщо Ви йдете з дому у справах на довгий час, візьміть із собою теплу воду в пляшці або в термосі і пийте її. Так, Ви збережете багато енергії, яку організм витрачає на обігрів тіла. Також, Ви менше будете хотіти з’їсти печиво або цукерку.

У холодну пору року потрібні жири для нашого організму, але це не означає, що потрібно постійно їсти картоплю, смажену на салі. Потрібно їсти жири першого холодного віджиму – горіхи та сири. Зауважте, що жири потрібно збільшувати в межах норми дня за рахунок меншої кількості вуглеводів. Як це зробити? Наприклад, замініть печиво чи хліб горіхами та сиром. Так, корисні жири виконуватимуть одну з головних функцій організму – терморегуляцію.

Також, в холодну пору року потрібно зігріватися теплими продуктами: теплі салати, рагу, перші гарячі страви, трав’яний чай, тепла вода з лимоном.

А ще потрібно тепліше одягатися тому, що, коли холодно, наш організм потребує додаткових калорій і через це можна набрати зайву вагу.

Автор: Аксенова Мария