У Запоріжжі анонсували чергове об’єднання медичних закладів

23.05.2024 на сайті міської ради з’явилось Розпорядження № 69рс «Про скликання двадцять третьої сесії міської ради». Серед порядку денного — декілька питань щодо реформування медичної сфери міста. Зокрема, депутати планують відмінити рішення ЗМР №53 від 07.12.22, згідно якого КНП «Пологовий будинок №9» мали приєднати до КНП «Пологовий будинок №4».

Натомість КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» ЗМР пропонує приєднати 4-ий пологовий будинок до 9-го пологового будинку, а 9-тий пологовий приєднати до КНП «Міська лікарня №9». Таким чином готується база для створення спроможної мережі закладів охорони здоров’я, яка буде складатися з загальних, кластерних та надкластерних лікарень, що працюють в рамках госпітального округу. Можновладці надіються, що такий підхід дозволить раціонально розподіляти фінансові надходження відповідно до ролі медичного закладу в мережі госпітального округу.

З доповіддю перед депутатами про доцільність об’єднання саме 9-го й 4-го пологових будинків з 9-ою міською лікарнею на міськраді виступить Олена Литвиненко, начальник КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» ЗМР. Що вирішать депутати – покаже час.

Автор: Ольга Михайлова

Зараз обговорюють

Читайте також