У Запорізькій області працівники освіти пройшли процедуру вакцинації

Вчителі та вихователі регіону, які дбають про своє здоров’я та здоров’я оточуючих, пройшли процедуру вакцинації. Загалом протягом тижня у регіоні провели 26373 щеплення. Темпи вакцинації значно пришвидшуються. Про це стало відомо сьогодні на нараді голови Запорізької ОДА Олександра Старуха із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як повідомив присутнім директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулініч, на сьогодні в Запоріжжі зроблено 384 760 щеплень проти СOVID-19. За тиждень показники вакцинації зросли та склали 26373 процедури. Також більш відповідально до свого життя та роботи поставилися запорізькі педагоги. Щеплення проти СOVID-19 пройшли 25 551 педагог, з яких 17 129 – мають повний курс імунізації.

Водночас, Олексій Кулініч зазначив, що темпи не потрібно втрачати, і громадяни мають проходити щеплення, оскільки це єдиний досить дієвий спосіб захиститись від хвороби. Вакцинація – це гарантія безпеки та допомога медичній системі, яка не зможе фізично прийняти всіх хворих.

За останню добу в області виявили 122 нові випадки COVID-19. Ще 56 людей чекають на результат тесту. У лікарнях регіону перебуває 491 особа, з яких інтенсивну терапію проходять 70 осіб, а 45 громадян перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Загальна завантаженість ліжкового фонду із кисневим забезпеченням становить 29%. Паралельно ведуться роботи з введення в експлуатацію нових кисневих станцій, що дозволить значно збільшити кількість ліжко-місць та надавати пацієнтам якісну кисневу терапію за потреби.

Автор: Аксенова Мария

Зараз обговорюють

Читайте також